12.12.2013

Syyslukukauteni Matkailukillassa

Kuva: passporthealthusa.com
Syyslukukausi on nyt siis melkein saatettu päätökseensä, kun tammikuussa meillä alkaa kaikilla työharjoittelut ja koko luokka levittäytyy ympäri Suomea (ja yksi Namibiaan! :D). Koulutus on avannut kaikeltaosin silmäni: En tiennyt ollenkaan kuinka paljon matkailualalla oikeasti työllistetään ihmisiä, saatikka Suomen matkailun mahdollisuuksista. Lähtiessäni koulutukseen tietoni olivat hyvin vähäiset, ajattelin matkailualan koostuvan vain matkaoppaista, matkatoimistojen virkailijoista ja hotellien vastaanottovirkailijoista. Olen oppinut paljon, työpaikkoja on runsaasti enemmän ja ne liittyvät kaikki jotenkin matkailualaan. Täysin uutena asiana minulle tuli ohjelmapalveluyritykset, sillä en koskaan ajatellut niiden olemassaoloa. Nyt olemme jopa vierailleet muutamassa yrityksessä ja itse olen päässyt ihan työskentelemään keikkaluontoisesti ohjelmapalveluyritykseen. Suunta on siis oikea, kun aijon erikoistua ohjelmapalveluiden tuottamiseen. Valmiudet ovat silti myös matkailuvirkailijaksi, joten tällä saa vähän kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Sosiaalinen media on vahvasti opiskelussamme mukana, mikä ei mulle ole tuottanut suuria vaikeuksia kun muutenkin käytän sitä paljon. Blogin kirjoittaminen opiskelusta on nerokas idea ja monen muunkin opiskelijan pitäisi niin tehdä, edes vapaaehtoisesti. Meillähän se on pakollista, koska sen sisältö on osa meidän lopullista arvostelua.

Kuva: pksennakointi.fi
Matkailualan työtehtävien selvitessä olen selkeästi huomannut tykkääväni toisista tehtävistä enemmän ja toisista hieman vähemmän. Koen tämän kuitenkin luontaisena reaktiona, sillä jutellessa muiden luokkakavereidenkin kanssa he ovat myös huomanneet saman. Työtehtävät ylitse muiden ovat ehdottomasti matkasuunnitelmien teko ja ohjelmien suunnittelu asiakkaalle (ulkomaalaisille tai suomalaisille). Markkinointi on myös erittäin kiinnostavaa, esimerkiksi messuilla.

Matkailualan koulutus Ammattiopisto Tavastiassa

Tällä hetkellä mikään muu asia ei mietitytä kuin se, että mihinköhän sitä päätyy töihin tulevaisuudessa. Ala on aivan trismalleen oikea, se ei mietitytä ollenkaan. On ollut kunnia olla osa Matkailukiltaa ja vielä yhden sen perustajan, opettajani Eskon opeissa. Voisin mielelläni olla toisen tai jopa kolmannenkin vuoden tässä koulussa, tällä linjalla. Klikkaamalla kuvaa alempana pääset Kiltakoulujen sivuille.
http://www.kiltakoulut.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti