10.10.2013

Ilkka Halava: Tulevaisuuden tutkija

Ilkka Halava piti meille luennon koskien tulevaisuutta. Hän on tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja kahden eri firman toimitusjohtaja, erikoistunut työn ja oppimisen murrokseen.

Alku oli minulle suurta hepreaa kaikkien omituisien termien kanssa. En oikein saanut esityksestä kiinni ja jotenkin tuntui että jutut olivat kaukana maanpäällisestä. Tauon jälkeen sain kuitenkin hyvin kiinni luennosta ja pääsin ajattelemaan asioita joita en varmaan koskaan olisi ajatellutkaan ilman tätä luentoa. CV:nä blogi oli minulle mullistus. Olen aina rakastanut blogin pitämistä, mutta koin sen nyky-yhteisössä turhaksi ja niimpä poistin parisen vuotta sitten pitkään pitämäni blogin. Nyt se on tekemässä uutta tulemista ja etenkin rekrytoinnissa. Sinne voi laittaa paljon osaamistaan ja oppimistaan sekä työnanataja pystyy selailemaan tekstejä nähden kuka sinä oikeasti olet ja myöskin kuinka kiinnostunut olet alastasi. Se tekee rekrytoinnista huomattavasti helpompaa ja varmempaa, ettei tulisi niitä virheitä, että palkataan väärä ihminen työhön. Tämän inspiroimana lisäsin blogin sivupalkkiin kohdat "Esitykseni" ja "Matkasuunnitelmani". Aijon ihan tosissaan tehdä tästä osan CV:täni.

"People don't need to be managed.
They need to be unleashed."


Projektit, ryhmätyöskentely, irti kulkukorteista: enemmän etäpäiviä ja ylipäänsä vapaampaa työntekoa joka johtaa suuriin onnistumisiin. Aiheena aivan erinomainen, kolahti itseeni aivan täysin koska koen, että juuri tällä tavalla itse tekisin parhainta työjälkeä. Siihen olen monesti myös pyrkinyt ja tiedän oppivani asioita tekemällä, en todellakaan koulun penkillä istuessa. Opettajamme olisi ehkä pitänyt kertoa hieman Ilkalle tästä meidän ulos luokkahuoneesta -teemasta, hän olisi varmasti ilahtunut siitä ja tukenut kaikin tavoin tätä teemaa.
En kuitenkaan ole varma, että kaikille sopisi tämä samantyyppinen vapaamielinen työskentely/opiskelu. Jokainen ihminen on erilainen, joten jotkut loistavat siinä ankeassa pienessä toimistokopissaan kun toiset taas tarvitsevat sen vapauden. Ihmiset ovat erilaisia ja luojan kiitos siitä! Koen, että tällä alalla täytyy olla juuri sellaisia ihmisiä joista Ilkka luennoitsi. Matkailualalla ei voi piiloutua rupusen tiskin tai pöydän taakse, täytyy nimenomaan olla esillä.

Tässä ajatuksiani luennosta. Kerta kaikkiaan silmiä avaava kokemus ja niin kuin tuossa aikaisemmin sanoin: itselleni kolahti tauon jälkeen aivan täysin.

Свобода
En frihet
Freedom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti