22.11.2013

Puhdistuspalvelut: Vierailu Kiertokapulassa

Kiertokapula on vastuussa jätteiden vastaanottamisesta, käsittelystä, hyödyntämisestä sekä jäteneuvonnasta toimialueellaan. Kyseessä oli nyt Hämeenlinnan jätehuolto. Aluksi meille kerrottiin Kiertokapulan toiminnasta ja muutenki erilaisista jätteistä, jonka jälkeen lähdimme kierrokselle katselemaan jätteiden lajittelua.

Mitä opin tästä vierailusta?
Jokaisessa jätehuoltopisteessä toimitaan eri tavalla. Esimerkiksi Helsingissä biojätteiden kanssa voi laittaa biohajoavaa jätettä, sillä heidän jätehuoltopisteessä niiden hajottaminen yhdessä on mahdollista. Hämeenlinnassa näin ei saa tehdä, sillä laitteet täällä eivät hajota niitä yhdessä. Tämä jäi erityisesti mieleen, sillä olin aina luullut että biohajoava ja biojäte ovat sama asia. Ei ne vaan ole! :D

Meille painotettiin myös lajittelun tärkeyttä, kuinka tärkeää on että omassa roskiskaapissa on monelle eri asialle oma paikkansa. Tämä laittoikin miettimään, että mites nuo yhden hengen taloudet kuten minä? Myönnän että omassa toiminnassani on parannettavaa, minulla on ainoastaan roskis ja pieni muovinen kippo vanhoille lampuille ja pattereille. En käytä bioastiaa mihin laitetaan ainoastaan ruoan tähteet, sillä se rupeaa haisemaan. Olen kokeillut tätä, mutta kun talouteni on pieni ja pääsääntöisesti teen ruokaa yksin (en välillä edes tee ruokaa), ei minun bioastiani täyty tarpeeksi nopeasti.

Parannettava asia itselläni on ehdottomasti pahvinkeräys. Voisin kehitellä roskikseen jonkinlaisen pahvinkeräys astian ja siihen laittaa mehu- ja maitopurkkeja. Pizzalaatikot menevät automaattisesti pahvinkeräykseen. :)

Корзина

1 kommentti:

  1. Moi, kiertokapaulassa käynti on aina hyvä ja terveellinen meille kaikille. Toivottavasti kartonkikeräyksesi on jo alkanut! Kiitos tästä pikkuraportista!

    VastaaPoista