9.10.2013

Esa Lehtinen: Bon Voyage - Matkalla erilaisiin kulttuureihin

Esa Lehtinen tuli kertomaan meille erilaisista kulttuureista ja yleisesti matkailusta. Sisällysluettelo näytti jo erikoisen hyvältä, joten kuuntelin superinnoissani Esan luentoa. Kerrankin luento, joka on oikeasti mielenkiintoinen ja jaksan luultavasti loppuun asti. Etenkin tuo osio Venäjästä ja työskentelystä ulkomailla, sillä minua kiinnostaa kesällä lähteä Venäjälle työharjoitteluun.
Tästä pääset Esan oman firman sivuille. Hän on aikamoinen matkailija, esittelyssä kävi ilmi että viimeisien laskujen mukaan hän on vieraillut 105:ssä eri maassa. Seitsemässä hän on asunut: Irlanti, Belgia, Saksa, Kiina, Korea, Japani ja tällä hetkellä puoliksi Virossa firmansa puolesta. Hän sanoi olevansa erikoistunut Aasian ja Lähi-idän matkailuun, mitä en yhtään ihmettele: Esimerkkinä tutkiminen Papua Uusi Guinean kannibaaliheimoa kuukauden ajan.

Heimon juhlapuku
Sika on tässä heimossa kunnia-eläin. He tarjosivat myös Esalle, kunniavieraalle, siansilmän kavan kanssa. Kava on sellaista keltaista litkua, joka ei ole missään nimessä terveellistä, sillä se kuluttaa maksaa. Se on valmistettu viljelykasvista ja omaa päihdyttävän vaikutuksen. Sitä valmistetaan usein, koska puolen litran olutpullo maksaa euroissa n. 20e. Se ei ole halpaa, joten järkevämpää on tehdä kavaa. Paadetut toukat ovat myös herkkua, kuin juustonaksuja söisi Esan mielestä :D Kyseessä on tosiaan heimo, joka syö myös ihmisen lihaa: siksi kutsutaan Kannibaaliheimoksi. Esa on tämän heimon jäsen ja hänellä on kyljessä tatuointi siitä todisteena. Heimossa ei käytetä paljoa mausteita muuta kun sian kanssa, käytössä on muun muassa erilaisia chilejä, pippuria ja currya. Erikoista oli myös se, että naiset eivät kavahtaneet rintojen näyttämistä, mutta navan näyttäminen ei käynyt.

Hyödyllistä tietoa Esa kertoi ja oli kiva kuunnella! :)
 
Mitä kulttuuri on?


Itse koen olevani näistä tyypeistä ikuinen etsijä ja elämyksellinen.

 окно
Ett fönster
Window

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti